Roletne

Roletne

Roletne – spas od sunca i neželjenih pogleda

Roletne su popularan proizvod za zaštitu od sunca i osiguranje privatnosti u kućama i poslovnim prostorima. Roletne se obično instaliraju na vanjske prozore i vrata, ali se mogu koristiti i u unutrašnjosti prostorija. Postoje različite vrste roletni, uključujući PVC roletne, aluminijumske roletne, drvene roletne i roletne od drugih materijala.

PVC roletne

PVC roletne su najčešće i najpristupačnije. Ovi proizvodi se sastoje od lamela koje se kreću gore-dole pomoću mehanizma za navijanje i otpuštanje.

Aluminijumske roletne

Aluminijumske roletne su nešto skuplje, ali su izdržljivije i pružaju bolju zaštitu od sunca i topline. Uz to, postoje i roletne različitih veličina, oblika i boja, tako da će se lako prilagoditi svakom stilu kuće ili poslovnog prostora. Mogu se birati između ručnih i automatskih roletni, ovisno o potrebama i preferencijama korisnika. Pored standardnih roletni, postoje i roletne koje se koriste za specijalne namjene. Primjeri uključuju sigurnosne roletne koje pružaju dodatnu sigurnost, roletne sa zvučnom izolacijom koje blokiraju buku, te termo-roletne koje su posebno dizajnirane da smanjuju gubitak toplote i troškove grijanja. Roletne su takođe često opremljene dodacima poput elektromotora za podizanje i spuštanje, senzora za sunčevu svjetlost, daljinskih upravljača i drugih funkcija. Ovi dodaci mogu dodatno poboljšati funkcionalnost roletni i udobnost korisnika. S obzirom na raznolikost proizvoda, roletne se mogu koristiti u širokom spektru primjena, uključujući kuće, poslovne zgrade, bolnice, škole i druge javne zgrade. Roletne su izdržljiv, lako održavaju, funkcionalan i estetski privlačan proizvod koji pruža udobnost i sigurnost u svakom prostoru.

Roletne su sastavni deo skoro svakog objekta. Ugradio ih je svako ko je želeo da zaštiti svoj dom ili poslovni prostor od vremenskih prilika i prejake svetlosti.

Međutim, vremena se menjaju i na mesto starih drvenih prozora dolazi PVC stolarija, a sa njom i zamena starih roletni. Sa novim roletnama ćete dodatno poboljšati izolaciju i energetsku efikasnost nove stolarije. Napravićete od svog doma ušuškanu i udobnu oazu mira, zaklonjenu od pogleda.

 

Kakve postoje roletne?

 

Roletne mogu biti napravljene od polivinil hlorida (PVC-a), drveta, aluminijuma, kombinacije više metala ili platna.

Po mestu ugradnje se dele na:

  • Roletne sa spoljašnjom kutijom – ugrađuju se na već montirane prozore;
  • Roletne sa unutrašnjom kutijom – ugrađene su u same prozore.

Upravlja se njima ručno – preko trake ili kurble ili automatski – daljinskim upraljačem, tasterom, programatorima.

Spoljašnje roletne

 

Spoljašnje roletne se najčešće prave od PVC-a. Čvrste su i dugotrajne. Imaju jednostavan dizajn i često su bele, mada mogu biti i drugih boja.

Sjajna su zaštita od suvišne svetlosti. Njihovim povlačenjem možete kontrolisati koja će količina svetla prodreti u vaš dom. Ukoliko želite, možete ih sasvim spustiti i potpuno zamračiti svoj prostor.

Štite vaše prozore od uticaja vetra, kiše, vrućine i hladnoće. Navucite roletne i budite mirni, neće vam vremenske neprilike oštetiti prozore i stakla.

Pružaju vašem domu i dobru izolaciju od spoljašnje buke, što je jako bitno, ako živite u prometnoj ulici.

Sprečavaju novčane izdatke jer suzbijaju gubitak toplotne energije i buđi.

Bićete sigurni u svom domu kad su spuštene, štite od obijanja jer se ne mogu podići sa spoljašnje strane.

Čuvaju vašu privatnost. Ovo je naročito važno za ljude koji žive u prizemlju ili suterenu i ne žele radoznale poglede. Kao i za one čije komšije žive vrlo blizu i ne vole da budu posmatrani dok obavljaju svakodnevne aktivnosti, naročito uveče.

Jednostavno se održavaju. Potrebno ih je prebrisati vlažnom krpom natopljenom sapunicom.

Unutrašnje roletne

 

PVC roletne mogu biti spoljašnje i unutrašnje, a platnene su isključivo unutrašnje. Nisu otporne na vremenske uslove i nemaju snažnu zaštitnu ulogu kao spoljašnje.

Prave se od različitih vrsta platna i štite vašu u privatnost i vaš dom od UV zračenja i sunca. Ima ih u raznim bojama i dezenima, pa ih sjajno možete uklopiti u svaki enterijer.

Jednostavno se ugrađuju i cena im je povoljna.

 

Razlozi
zašto odabrati
nas

Kvalitetni proizvodi
Sigurnost
Garancija
100% zadovoljstvo
Profesionalnost
Najbolje cene

Koraci prilikom ugradnje

1
Uzimanje mera
Prvo dolazimo i uzimamo mere za novu stolariju.
2
Pravimo stolariju po uzetim merama
Nakon uzimanja mera, pravimo novu stolariju po tim merama.
3
Vađenje stare stolarije
Vadimo staru stolariju i po dogovoru odvozimo zajedno sa šutom.
4
Ugradnja nove stolarije
Nakon svih koraka, finalni je ugradnja Vaše nove stolarije.