Komarnici

Komarnici

Komarnici – najefikasnija i najzdravija zaštita od insekata

Komarnici su popularan proizvod koji se koristi za zaštitu od insekata i drugih malih životinja koje mogu ući u kuću ili poslovni prostor kroz prozore i vrata. Ovi proizvodi su sastavljeni od mreže koja se postavlja na prozor ili vrata kako bi spriječila ulazak insekata. Postoje različite vrste komarnika, uključujući fiksne, klizne i rolo komarnike. Fiksni komarnici su najjednostavniji tip komarnika i obično se postavljaju na manje prozore. Klizni komarnici omogućuju otvaranje i zatvaranje prozora s ugrađenim komarnikom, dok rolo komarnici se mogu jednostavno navijati i otpuštati pomoću mehanizma za namotavanje. Komarnici se proizvode u različitim veličinama i oblicima, kako bi se prilagodili različitim prozorima i vratima. Također su dostupni u različitim bojama, materijalima i debljinama mreže, što ih čini prikladnima za različite primjene. Uz to, postoje i komarnici koji su dizajnirani za posebne namjene, kao što su komarnici koji pružaju dodatnu sigurnost ili koji blokiraju sunčevu svjetlost. Postoje i specijalizirani komarnici za velike površine, poput terasa i balkona, koji pružaju potpunu zaštitu od insekata. Komarnici se također mogu kombinirati s drugim proizvodima, poput roletni i mreža za zaštitu od sunca, kako bi se stvorio potpuni sustav zaštite od insekata i sunca. Uz to, moderni komarnici su opremljeni dodacima poput mehanizama za brzo uklanjanje, koji omogućuju lako održavanje i čišćenje mreže, te automatskim mehanizmima koji otvaraju i zatvaraju komarnike na daljinski upravljač ili prema unaprijed određenim rasporedima. Komarnici su praktičan, funkcionalan i estetski privlačan proizvod koji pruža zaštitu od insekata i malih životinja, dok istovremeno dopušta prolaz zraka i svjetla. Oni se mogu koristiti u širokom rasponu primjena, uključujući kuće, apartmane, poslovne prostore i druge javne zgrade.

Komarnici su pravi spas. Da vas podsetimo zašto?

Većina ljudi voli toplo vreme. Napolju je lepo, sunce sija, priroda mami… Otvorimo prozore da pustimo da nam u dom prodre malo svežeg vazduha i svetlosti.

Međutim, onda slobodno ulaze i razne mušice, bubice, ose, komarci, smrdibube i drugi dosadni insekti.  Zavlače se svuda i sleću na hranu. Zuje oko glave dok spavate, ujedaju, plaše vas i vaše ukućane.

U sred noći morate da ustajete i da ih jurite i ubijate. Prskate otrovnim sprejevima koji štete vama i vašoj porodici. Na sve to, još kada krenu da lete mace maslačaka, čoveku se ne mili da otvori prozor.

Zašto se mučiti kada sve to brzo i lako možete sprečiti?

Komarnici su idealno rešenje da zadržite napolju sve insekte i mace maslačaka. Takođe će i smanjiti količinu prašine koja ulazi u vaš dom.

 

Rolo komarnici – jednostavno rešenje iritantnog problema

 

Rolo komarnici se kod nas najčešće koriste jer su praktični za upotrebu u svim prostorijama.

Što je najvažnije, ne smetaju funkcionisanju prozora i vrata.

Komarnik se sastoji od aluminijumskog rama i kutije u kojoj se nalazi mrežica od fiberglasa.

Ram se postavi tako da je kutija na vrhu prozora i kada vam zatreba komarnik, mrežicu možete jednostavno spustiti. Komarnik je obično bele boje, pa se lepo uklapa uz prozore.

Mrežica je dovoljno retka da propušta vazduh i svetlost, a gusta toliko da zadrži insekte van vašeg doma.

Kada vam mrežica nije potrebna, jednostavno je podignete u kutiju. Na ivici kutije je četkica koja čisti od prašine mrežicu kada se ona podiže i spušta.

Kod balkonskih vrata se komarnik povlači levo-desno, ali mogu da se napave i komarnici sa šarkama koje možete otvarati i zatvarati kao vrata.

 

Koje prednosti imaju rolo komarnici?

 

  • Jednostavno se ugrađuju;
  • Povoljna mi je cena;
  • Dugotrajni su;
  • Ne zahtevaju specijalno održavanje;
  • Sigurna su zaštita od letećih i drugih insekata;
  • Dobro podnose vremenske prilike;
  • Ne smetaju otvaranju i zatvaranju prozora jer se povlače gore-dole;
  • Nikako ne ugrožavaju zdravlje;
  • Ne štete okolini.

 

Mrki plast vam, pored rolo komarnika, nudi fiksne komarnike i komarnike sa šarkama koji su odlično rešenje za balkonska vrata ili ulazna vrata vaše kuće.

 

Razlozi
zašto odabrati
nas

Kvalitetni proizvodi
Sigurnost
Garancija
100% zadovoljstvo
Profesionalnost
Najbolje cene

Koraci prilikom ugradnje

1
Uzimanje mera
Prvo dolazimo i uzimamo mere za novu stolariju.
2
Pravimo stolariju po uzetim merama
Nakon uzimanja mera, pravimo novu stolariju po tim merama.
3
Vađenje stare stolarije
Vadimo staru stolariju i po dogovoru odvozimo zajedno sa šutom.
4
Ugradnja nove stolarije
Nakon svih koraka, finalni je ugradnja Vaše nove stolarije.