PVC stolarija

PVC STOLARIJA

PVC stolarija je vrsta proizvoda koja se koristi za zamjenu tradicionalne drvene ili metalne stolarije. Ovaj proizvod se pravi od polivinilklorida (PVC) - termoplastičnog materijala koji se lako obrađuje i može se koristiti za različite proizvode. PVC stolarija se sastoji od prozora, vrata, roleta, žaluzina, okova, brtvi i ostalih pribora. Ovi proizvodi su izrađeni od PVC profila, koji se sastoje od nekoliko slojeva, uključujući unutrašnji armirajući sloj od čelika ili aluminijuma, što omogućava PVC stolariji da bude izdržljivija i otpornija na deformacije.

Prednosti PVC stolarije

Prednosti PVC stolarije su brojne. Ovaj proizvod je vrlo izdržljiv i dugotrajan, otporan na udarce i lomove, ne korodi se i ne truli. PVC stolarija ima odlična izolaciona svojstva, što znači da će zadržati toplotu u zimskim mjesecima, a hladnoću u ljetnim mjesecima, što će smanjiti troškove grijanja i hlađenja prostorija. PVC stolarija je također laka za održavanje i čišćenje, što je važno za dugotrajnost proizvoda.

PVC prozori

Prozori se mogu izraditi u različitim oblicima i veličinama, s različitim vrstama stakla, uključujući zvučno i toplinski izolaciono staklo.

PVC vrata

PVC vrata su također izdržljiva i otporna na lomove i koroziju, a mogu biti dostupna u različitim stilovima i bojama. Roletne i žaluzine se također mogu izraditi od PVC-a, što im daje dodatnu izdržljivost i otpornost na koroziju. Okovi i brtve su također važni dijelovi PVC stolarije, koji osiguravaju da prozori i vrata čvrsto stoje na mjestu, pružajući sigurnost i dobru izolaciju. Uzimajući u obzir sve ove prednosti, PVC stolarija je popularan izbor za mnoge kupce, a proizvodi se mogu prilagoditi specifičnim zahtjevima i potrebama kupaca.

PVC stolarija može da se kupi od mnogo proizvođača i dobavljača. Mnogi od njih su vredni poverenja i popularni zbog kvaliteta svog proizvoda i usluge. Na neke se pak, ne možete osloniti.

Kao i za sve druge važne odluke u životu, za ugradnju PVC stolarije je neophodno da dobro razmotrite opcije koje vam se nude. Osigurajte se da proizvođač ili dobavljač radi po odgovarajućim utvrđenim standardima.

Kupovina i ugradnja PVC prozora i vrata nije nešto što se radi svaki dan i zahteva veću količinu vašeg vremena i novca.

 

Evo 5 koraka kako da otkrijete koja je najbolja PVC stolarija za vaš dom.

 

1. Razmislite šta tačno tražite

Za početak je važno da razgraničite koji tip i kvalitet PVC stolarije želite. Ovo će vam pomoći da odlučite odakle da započnete svoju potragu.

 

2. Odaberite poznate proizvođače i nabavljače PVC stolarije sa tradicijom

Kompanije koje su dugo u poslu znaju kako da posavetuju, usmere i zadovolje klijente. Imaju širok asortiman proizvoda, ali i pružaju dobru uslugu montaže.

Tradicija i dobra reputacija potvrđuje da su im proizvodi kvalitetni i garantuje da će stolarija odoleti testu vremena. To vam je neophodno jer ne želite da je za nekoliko godina opet menjate.

Da biste uvideli kakvih proizvođača i nabavljača ima na tržištu, pretražite malo po internetu.

Pročitajte utiske i kritike korisnika ili se raspitajte kod prijatelja za preporuku. Važno je da se odlučite za nekoga kome možete verovati i ko će ispuniti vaša očekivanja.

 

3. Proverite da li odabrana PVC stolarija odgovara vašim očekivanjima i potrebama

Da biste znali da li je neka PVC stolarija u skladu sa vašim željama, obratite pažnju na dizajn, cene isporuke i montaže, karateristike stolarije (sigurnost, energetsku efikaksnost, izdržljivost…) i dobrobiti koje ta stolarija pruža.

 

4. Saznajte više o dobavljaču

Pre kupovine PVC stolarije, trebalo bi da znate da li je dobavljač samo distributer ili je proizvođač.

Ako proizvođač obezbeđuje direktnu isporuku proizvoda kupcima, onda možete biti sigurni da ćete dobiti pouzdan i kvalitetan proizvod sa garancijom.

 

5. Proverite kako će teći ceo proces ugradnje

Pre montiranja PVC stolarije moraju vas posetiti profesionalci iz kompanije za koju ste se odlučili i premeriti vam prozore i vrata. Objasniće vam šta je neophodno za montažu i osiguraće da ceo proces ugradnje prođe savršeno i bez suvišnog nereda.

Razlozi
zašto odabrati
nas

Kvalitetni proizvodi
Sigurnost
Garancija
100% zadovoljstvo
Profesionalnost
Najbolje cene

Koraci prilikom ugradnje

1
Uzimanje mera
Prvo dolazimo i uzimamo mere za novu stolariju.
2
Pravimo stolariju po uzetim merama
Nakon uzimanja mera, pravimo novu stolariju po tim merama.
3
Vađenje stare stolarije
Vadimo staru stolariju i po dogovoru odvozimo zajedno sa šutom.
4
Ugradnja nove stolarije
Nakon svih koraka, finalni je ugradnja Vaše nove stolarije.